Пропускане към основното съдържание

"Толкова близо до хоризонта" от Джесика Кох






    Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за "Толкова близо до хоризонта" от Джесика Кох.
              Издателство: ЕМАС
              Цена: 16.90 лв.


--- --- --- --- ---

    АНОТАЦИЯ:

Най-силната любов.
Най-силната болка.
Една истинска история.

Джесика е на седемнайсет, наслаждава се на живота и гледа напред в многообещаващо бъдеще. Тогава среща Дани - самонадеян двайсетгодишен красавец, роден в Атланта. С Джесика е свършено - тя лудва по него, но не само заради външния му вид. Около Дани витае мрачна тайна.
Постепенно момичето успява да надникне зад фасадата на младия мъж и да стигне до неговата същност. Отварят се бездни: Дани носи дълбока травма от детството и - далеч от близки и родина - се бори за нормален живот.
Въпреки всички трудности и противно на всякакъв разум, между двамата възниква и луда страст, но и дълбока обич. А при Дани не само миналото е мрачно. Белязано е и неговото бъдеще. Започва луда надпревара с времето...

Една история за приятелство, смелост, доверие и силата да се откажеш. Една истинска история от началото до края.


--- --- --- --- --- 

   Първо искам да благодаря отново на издателство ЕМАС, за предоставената възможност да се докосна до тази невероятна история. 

Признавам си че може би щях да се замисля дали да си взема тази книга, защото не съм много по любовните романи, нооо отново грешах, тази книга е много, много, много повече от прост любовен роман. 
  Това е истинска история за приятелството, любовта в всяка една форма, за това как може да ти се случват най-лошите неща, но никога, никога да не се отказваме от живота защото има още толкова че и повече хубави неща и хора които можем да срещнем и изживеем.
  Ще спомена само двамата главни герой, Дани и Джесика, защото ги обожаваммм и толкова ме е яд че историята им не можа да свърши по по-добър начин. 
  ✩Дани е момче със много проблеми и една много, много, голяма тайна, която е и главната тема в книгата. 
  ✩Джесика е момиче което първоначално е леко затворена, по-скоро еснафка, както се споменава в книгата, но когато се среща с Дани и му дава шанс да прекарат повече време заедно, тя се променя напълно и става много силен характер.   
 Същност ще спомена Кристина, която е най-добрата приятелка на Дани и същност те са като Ин и Ян, но това което ще се случи със нея, ще нарани много Дани. (емоционално а и физически.) Другите приятели на Дани са Рики, Симон, Доган и Йорг. (всички те ще му бъдат голяма упора.) Невероятно е как във един толкова повърхностен свят като нашия, може да има такова силно, искрено и пламенно приятелство което имат Дани и Тина. (Кристина) 



Животът на Дани е главната тема в книгата, той е много готино, добро и разбрано момче, но е имал ужасно детство, баща му го е биел а  и си е позволявал и много повече от това. ( Не искам да навлизам в подробности, за да не се получи спойлер.) Един ден, той научава от баща си, по телефона, (разбира се, те не си говорят и не се виждат по-принцип) че е болен от много тежка болест и от този момент, живота му отново се преобръща на 180 градуса. 
 Когато среща Джесика на един празник, за него всичко е просто на майтап, но и двамата се впускат в това приключение и със течение на времето те се влюбват, създават такава духовна връзка по-между си че човек ще си каже, "Неее, това не е възможно, не и в истинския живот." но е точно така, защото тази история е съвсем реална. 

Историята е свързана със самата авторка Джесика Кох, беше ми леко странно, защото за първи път ми се случва главната героиня да е и самият автор, но след като започнах да чета, съвсем забравих този факт  и се насладих изцяло на историята. Авторката е написала книгата с цялата си любов, начинът и на писане е много увлекателен, прочетох книгата точно за два дни.
 Корицата е невероятно красива, от всякъде лъха на романтика и ме кара да се сещам за жаркото слънце, напълно отговаря на историята, след като прочетете книгата ще разберете и замисъла на корицата. Поздравления за Фиделия Косева че е направила такава прекрасна корица. 

Книгата ме разтърси из основи, разпиля ме на хиляди парченца, това е една невероятна история и силно се възхищавам на Дани и Джесика, защото им е било изключително трудно, но са били заедно и във хубавото и във лошото, изживели са една истинска, силна и незабравима любов и освен това са имали невероятни приятели. Тази история ме накара да си помисля за много неща и да си взема поука, за това кое е наистина важно в този живот, а именно семейството, истинските приятели и разбира се любовта към живота, позитивното мислене в най-трудните моменти и не на последно място любовта към самия себе си. 


 --- --- --- --- --- 

   
                          Благодаря Ви, за отделеното време!!!




Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ